Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki

0 (0 ocen)

  • 60 godz.

Orzeźwienie w kostkach lodowych

  • 60 godz.

Składniki:


  • 10 dkg czereśni
    20 dkg truskawek
    ½ szklanki mleczka kokosowego
    4 kostki czekolady gorzkiej
    Listki mięty

Czereśniowo-truskawkowo-kokosowe kostki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • owoce zmiksowane 1. Czereśnie myje, i dryluje. Miksuje blenderem. Truskawki myję, obieram z szypułek, i też blenderuje. Zostawiam 5 sztuk. Do foremki do kostek lodowych, wkładam po łyżeczce mleczka kokosowego, zmiksowanych czereśni, znowu mleczko i na końcu truskawki. Wkładam do zamrażalnika na kilka godzin albo na noc. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, dolewam trochę wody żeby zrobiła się lekko płynna. Talerzyki polewam czekoladą, wykładam na nie mus truskawkowy, dodaję kostki lodowe, i połówki truskawek, na które wylewam odrobinę czekolady. Dekoruję miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy