Piernik w sam raz dla miłośników wilgotnych, aromatycznych i bardzo czekoladowych pierników! Polecam! Ciasto robi się błyskawicznie, ale... tak samo błyskawicznie znika!
0 (0 ocen)
Porady
1.Dżem powinien być gęsty, pełen owoców, nie może to być dżem – galaretka (bo z galaretki zrobi się woda i zakalec gotowy!). Polecam dżem pomarańczowy, brzoskwiniowy, lub jabłka smażone. 2.Piernik można podać posypany cukrem pudrem po prostu. Pięknie wygląda również polany czekoladą i przyozdobiony plastrem pomarańczy. 3.Nie polecam używania skórki pomarańczowej z torebki – żadna nie da nam tyle aromatu, co świeżo otarta! Należy pamiętać, żeby sparzyć owoc wrzątkiem (wystarczy polać), i oczywiście trzeba uważać, żeby nie zetrzeć białych błon – bo będzie gorzko!
Komentarze