Czekoladowo-cynamonowa kawa z bitą śmietaną

0 (0 ocen)

Kawę wzbogaciłam dodatkowo o mleczną czekoladę i szczyptę cynamonu. Zwieńczeniem jest duża ilość bitej śmietany i pyszny napój, który może być również deserem, mamy gotowy :)

Składniki:

  • 5 łyżeczek kawy zbożowej o smaku czekoladowym
    330 ml śmietanki 30%
    łyżka cukru pudru
    7 kostek czekolady mlecznej
    1/4 łyżeczki cynamonu

Czekoladowo-cynamonowa kawa z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę i cynamon zalać 300 ml gorącej wody, wymieszać. Połowę śmietanki mocno podgrzać, do gorącej wrzucić 6 kostek czekolady mlecznej. Odstawić na kilka minut aż się rozpuści. Połączyć kawę i śmietankę czekoladową. Rozlać do dwóch szklanek.
    Resztę śmietanki ubić z łyżką cukru pudru, przełożyć do szprycy i udekorować kawę. Napój posypać startą czekoladą i szczyptą cynamonu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy