Czekoladowe z morelami i kremem budyniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasta:Jaja z cukrem i margaryną utrzeć. Dodać mąkę, proszek i kakao,wlać mleko. Całość zmiksować do uzyskania gładkiej masy.Ciasto przełożyć do foremki (wymiar formy 25*35 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia.Morele przekroić na cztery części i układać na wierzchu ciasta .Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min w 180 C.
Krem:Budyń wymieszać z mąką w 3/4 szklanki mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego się mleka wlać mieszankę i ugotować gęsty budyń cały czas mieszając. Garnek zdjąć z ognia i pozostawić do ostudzenia.
Ostudzony budyń zmiksować z miękką margaryną (lub masłem) dodając po łyżce, do otrzymania puszystego kremu.
Na upieczone i wystudzone ciasto wyłożyć krem i dowolnie udekorować
Komentarze