Czekoladowe wafelki z mlekiem w proszku

4.83 (188 ocen)

  • 20 min

Smaczne wafelki szybkie do przygotowania. Masa świetnie trzyma się na waflu. Dzięki temu są gotowe do spożycia od razu po przygotowaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • - kostka margaryny (250g)
    - szklanka cukru
    - 2 łyżki kakao
    - 2 szklanki mleka w proszku
    - suche tafle wafli
Wystaw ocenę:

4.83 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty

Czekoladowe wafelki z mlekiem w proszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić z cukrem. Można dodać odrobinę wody, by masa się nie przypaliła. Dodać kakao. Mieszać, i zagotować.
  • 2. Następnie ściągamy masę z ognia i wsypujemy powoli mleko w proszku i energicznie, dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • 3. Zimną masę rozsmarowujemy na waflu i przekładamy drugim. I tak do skończenia się wafli. Można podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować