Czekoladowe gwiazdki

4.5 (200 ocen)

Będą idealną ozdobą świątecznych ciast i ciasteczek.

Składniki:

  • tabliczka białej czekolady
    cukrowe perełki
    cukrowe gwiazdki
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery Dodatki

Czekoladowe gwiazdki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić. przełożyć do mocnego woreczka foliowego i odciąć czubek, uważając, aby otwór był naprawdę niewielki. Deskę do ciast pokryć folią aluminiową. Czekoladę wyciskać na powierzchnie folii rysując gwiazdki. Na środek każdej położyć cukrową gwiazdkę lub perełkę. Włożyć do lodówki aby zastygły. Dekorować nimi świąteczne wypieki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować