Czekoladowe ciasto ze słonecznikiem bez mąki (z fasoli) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę odsączamy z zalewy, namaczamy 2 misce z wodą, następnie DOBRZE PŁUCZEMY, aby w cieście nie było czuć fasoli
2.Banana obieramy że skórki, kroimy na mniejsze części. Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do miski. (Z WYJĄTKIEM SŁONECZNIKA I MIESZANKI KEKSOWEJ). następnie dobrze blendujemy przy użyciu blendera.
3.Dodajemy słonecznik oraz mieszankę keksową, mieszamy łyżką. Gotową masę przelewam do wyłożone papierem do pieczenia formy (keksówki). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. Przez około 40 minut. Następnie odstawiamy do ostygnięcia.
4.Przygotowanie polewy: masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy poruszona czekoladę i mieszamy aż się rozpuści i nie będzie grudek . Gotową polewą zalewamy nasze ciasto wyjęte z formy. Całość można wstawić do lodówki, aby polewa zrobiła się twarda.
Komentarze