NAJLEPSZE NA ŚWIECIE CIASTO CZEKOLADOWE Z TRUSKAWKAMI – BEZ JAJEK / WEGAŃSKIE

4.79 (203 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

To ciasto czekoladowe jest genialne!

Niesamowicie delikatne, puszyste, a zarazem bardzo wilgotne ( nie aż tak jak brownie, ale idące w tym kierunku ) – obłędne!

Co Ważne – nie zawiera jajek, dlatego jest idealnym pomysłem dla wegan i osób z nietolerancjami.

Ja dodałam do niego truskawki, na które mamy sezon, Wy możecie zrobić z innymi ulubionymi owocami.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( blacha 20 x24 )

    ( wszystkie składniki, tak jak w przypadku ciasta jogurtowego odmierzamy w kubeczku – może to być kubek po jogurcie, śmietanie lub ulubiony kubek do kawy ).

    * mąka pszenna – 1,5 kubka

    * cukier – 3/4 kubka

    * cukier waniliowy – 1 łyżką

    * kakao – 3 łyżki

    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczką

    * olej roślinny – 1/3 kubka

    * ocet winny, balsamiczny, jabłkowy lub sok z cytryny – 1 łyżka

    * zimna woda – 1 kubek

    * sól- 1 szczypta

    + owoce – truskawki
Wystaw ocenę:

4.79 (203 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe

Najlepsze na świecie ciasto czekoladowe z truskawkami – bez jajek / wegańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Suche składniki przesiewamy, dodajemy mokre, mieszamy rózgą ( krótko, tylko do połączenia ).

    Wylewamy na blachę wyłożoną papierem, układamy owoce.

    Pieczemy ok. 30-35 minut/180C z termoobiegiem.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować