czekoladowe ciasto bez jajek

4.49 (183 ocen)

  • 40 min

Ciasto do którego nie trzeba ani jaj ani masła. Nawet miksera nie trzeba, bo robi sie je trzepaczką w kilka chwil. Podobne do murzynka. Pysznie smakuje przełożone marmoladą różaną. Porcja na keksówke 10*20 cm

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 1/2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    3 łyzki kakao
    1/2 łyżeczki sody
    1/2 łyżeczki soli
    6 łyżek oleju
    cukier waniliowy
    1 łyżka octu
    1 szklanka wody
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
    marmolada różana
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Desery

Czekoladowe ciasto bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę zetrzeć na tarce. Piekarnik nagrzac do 180*C. Formemkę wyłozyć papierem.
  • 2. W osobych miskach wymieszac składniki suche i mokre. Następnie mokre wlać do suchych i wymieszać trzepaczką. Przelać do formy i piec około 30 minut.
  • 3. Przekroić po wystudzeniu i przełozyć marmolada. Posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować