Czekoladowa krówka z białą czekoladą

5 (1 ocen)

  • Łatwy

Łatwe w wykonaniu, czekoladowe, słodkie, przepyszne...po prostu ciasto grzechu warte!

  • Łatwy

Składniki:

  • - czekolada mleczna: 200 gramów
    - czekolada deserowa: 150 gramów
    - masło: 375 gramów
    - jajka: 4 sztuki
    - esencja waniliowa: 2 łyżeczki
    - cukier: 350 gramów
    - mąka pszenna tortowa: 225 gramów
    - biała czekolada: 200 gramów
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowa krówka z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednym garnku rozpuścić czekoladę mleczną, deserową i masło (nie doprowadzać do wrzenia), zestawić z ognia i chwilę przestudzić.
  • 2. Następnie, używając elektrycznego miksera dodawać po jednym jajku, esencję waniliową, cukier i mąkę.
  • 3. Piekarnik nastawiamy na 170 stopni.
    Blaszkę (o wymiarach ok 35x29cm) wykładamy pergaminem.
    Następnie kroimy białe czekolady na kawałeczki 1cmx1cm i kiedy piekarnik będzie już nagrzany dodajemy je do masy czekoladowej (jeśli dodamy wcześniej to mogą się stopić w ciepłej masie).
    Wylewamy wszystko na przygotowaną wcześniej blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy 50 min.
  • 4. Po upieczeniu ciasto wyciągamy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej smakuje kiedy jest zimne (brawa dla tych, którzy potrafią czekać do całkowitego wystudzenia...).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować