Czekoladowa krówka z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W jednym garnku rozpuścić czekoladę mleczną, deserową i masło (nie doprowadzać do wrzenia), zestawić z ognia i chwilę przestudzić.
2.Następnie, używając elektrycznego miksera dodawać po jednym jajku, esencję waniliową, cukier i mąkę.
3.Piekarnik nastawiamy na 170 stopni.
Blaszkę (o wymiarach ok 35x29cm) wykładamy pergaminem.
Następnie kroimy białe czekolady na kawałeczki 1cmx1cm i kiedy piekarnik będzie już nagrzany dodajemy je do masy czekoladowej (jeśli dodamy wcześniej to mogą się stopić w ciepłej masie).
Wylewamy wszystko na przygotowaną wcześniej blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy 50 min.
4.Po upieczeniu ciasto wyciągamy i zostawiamy do całkowitego wystudzenia - najlepiej smakuje kiedy jest zimne (brawa dla tych, którzy potrafią czekać do całkowitego wystudzenia...).
Komentarze