Czekoladowa delicja z malinami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ucieramy z cukrem na puszystą pianę ,tak aby kryształki cukru nie były wyczuwalne.
Dodajemy olej i dalej miksujemy.
Mąkę kakao i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito i dodajemy do ubitych jajek ,delikatnie mieszamy szpatułką.
Dno okrągłej foremki o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.
2.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 20 minut.Studzimy, następnie nasączamy wywarem kawowym.
3.Galaretki zalewamy wrzątkiem i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia,następnie zalewamy maliny,całość mieszamy i gdy zacznie tężeć wylewamy na upieczone i nasączone ciasto.
4.śmietanę ubijamy z cukrem pudrem,pod koniec ubijania wsypujemy śmietanfix dalej ubijamy na sztywny krem,wykładamy na galaretkę z malinami i wkładamy do lodówki na min 1 godzinę.
Przed podaniem można posypać kakao.
Komentarze