CZEKOLADKI Z MASŁA ORZECHOWEGO

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Idealna przekąska dla osób, które zdrowo się odżywiają.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • MASA ORZECHOWA
    - 150 gram masła (wcześniej roztopić i ostudzić)
    - 200 gram masła orzechowego
    - 200 gram kruchych ciastek
    - 150 gram cukru pudru

    DODATKOWO
    - tabliczka gorzkiej czekolady
    - garść żurawiny
    - foremka silikonowa na czekoladki

Czekoladki z masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciastka pokruszyć, dodać do masła i wymieszać. Następnie dodać masło orzechowe i cukier i zmiksować.
    Masę orzechową przekładać do foremek pozostawiając troszkę miejsca na czekoladę.

    2. Czekoladę rozpuścić na parzę, ostudzić i polać na masę orzechową. Na czekoladę posypać posiekaną żurawinę. Chłodzić w lodówce przez około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy