Cytrynowe babeczki z makiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Babki cytrynowe uwielbiam, więc to wydanie bardzo mi smakowało. Cytrynowe babeczki z makiem są wilgotne i miękkie. Doskonale prezentują się na stole. U mnie w domu zniknęły w mgnieniu oka.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 180 g mąki pszennej
    150 g cukru
    100 ml oleju
    100 g cukru pudru
    80 ml soku z cytryny
    50 g suchego maku
    10 ml wrzącej wody
    8 g proszku do pieczenia
    3 jajka
    aromat cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cytrynowe babeczki z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy na puch wraz z cukrem. Do jajek dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy aromat i 50 ml soku z cytryny. Miksujemy. Do masy dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy suchy mak. Miksujemy. Formę sylikonową na małe babeczki wypełniamy dwoma łyżkami ciasta. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Cukier puder, wodę i 30 ml soku z cytryny łączymy. Lukrem polewamy babeczki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować