Wprawdzie do świąt Wielkanocnych jest jeszcze dużo czasu, ale już teraz chciałabym wysłać do Państwa przepis na "Cynamonowego baranka" .Delikatne, pyszne ciasto z "nutką" aromatycznego cynamonu.
Cynamonowy baranek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Utrzeć jajka z cukrem pudrem i solą. Dodać dżem i wymieszać. Ucierając dolać olej i mleko. Wsypać mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Foremkę w kształcie baranka wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wypełnić ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180 st. około 50 minut. Po ostudzeniu wyjąć baranka z foremki i wyrównać nożem spód. Postawić baranka na talerzu i polać lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny. Posypać wiórkami kokosowymi, przykleić lukrem oczy z perełek i ustroić pisakami spożywczymi.
Komentarze