Ćwiartki kurczaka z piekarnika

4.95 (149 ocen)

  • 10 min

Chrupiąca spieczona skórka i delikatne mięso. Pycha!

  • 10 min

Składniki:

  • 3 duże ćwiartki z kurczaka
    cebula
    3 ząbki czosnku
    łyżka oleju
    przyprawa uniwersalna
    mielona słodka papryka
    majeranek
    curry
Wystaw ocenę:

4.95 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ćwiartki kurczaka z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki umyć,przekroić na pół,obsypać obficie przyprawami,odstawić do lodówki na kilka godzin(ja zostawiam na noc). Naczynie żaroodporne posmarować olejem,umieścić w nim mięso,dodać przekrojoną na pół cebulę i obrane ząbki czosnku,wlać 100 ml wody. Mięso piec 1 godzinę i 10 minut w temp 200 stopni.

Porady

Wywar spod mięsa zlewam do rondelka,dodaję 2 łyżki posiekanej natki,zagotowuję,zaprawiam odrobiną mąki wymieszanej z wodą i mam wspaniały sos do ziemniaków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować