CUKINIOWY MURZYNEK

5 (172 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

Mocno czekoladowy smak!Po prostu pycha!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • - 250 g mąki pszennej
    - 100 g masła
    - 1/2 szkl. cukru
    - 3 jajka
    - 1/2 łyżeczki soli i proszku do pieczenia
    - 1 łyżeczka sody
    - 300 g cukini
    - 50 g gorzkiej czekolady
    - 50 g mlecznej czekolady
    - 2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Cukiniowy murzynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę , proszek do pieczenia, sól, sodę oczyszczoną i kakao wymieszać w misce.
  • 2. Osobno utrzeć masło z cukrem na puszystą masę.
  • 3. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Jeżeli puści sok , nie odciskać go.Obie czekolady pokroić na dość małe kawałki.
  • 4. Cały czas miksując do masy jajecznej dodawać jajka oraz suche składniki.
  • 5. Na sam koniec do masy dodać cukinię oraz czekolady.
    Wszystko dokładnie wymieszać aż składniki się połączą.
  • 6. Ciasto wylać do formy na babkę ( lub keksówki ) i piec około 45 minut.
    Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować