cukiniowe krążki z bazyliowym dipem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cukiniowe krążki w chrupiącej panierce, to obowiązkowy zestaw daniowy lata. Niewątpliwą zaletą jest to, że cukinii nie ścieramy na tarce lecz kroimy w talarki. Polecam!

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 cukinie
    - 2 łyżki mąki
    - 2 jajka
    - szklanka bułki tartej
    - pół szklanki startego sera (twardy)
    - skórka z cytryny
    - sól, pieprz
    - szklanka śmietany
    - ząbek czosnku
    - garść świeżej bazylii

Cukiniowe krążki z bazyliowym dipem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cukiniowe krążki 1. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na 2 cm plastry.
  • cukiniowe krążki w panierce 2. Plastry cukini obtaczamy w mące, jajku i panierce. Smażymy na złoty kolor.
  • cukiniowe krążki z bazyliowym dipem 3. Śmietanę mieszamy z czosnkiem i drobno posiekaną bazylią. Doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy