Cukinia zapiekana z tuńczykiem

4.93 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łódeczki z cukinii zapiekane z tuńczykiem, pomidorami i mozzarellą.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 młode cukinie
    puszka tuńczyka w oleju
    1 mała cebula
    1/2 szklanki przetartych pomidorów
    2 średnie pomidory
    ser mozzarella (1 kulka)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.93 (169 ocen)

Cukinia zapiekana z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Cukinia zapiekana z tuńczykiem 1. Cukinię umyć, odciąć końce. Wydrążyć miąższ, najlepiej łyżką do lodów.
  • Cukinia zapiekana z tuńczykiem 2. Cebulę drobno pokroić.
    Na patelni rozgrzać łyżkę oleju osączonego z tuńczyka. Podsmażyć cebulę.
    Wydrążony miąższ pokroić w kostkę, dodać do cebuli, smażyć aż zmięknie.
    Dołożyć rybę, przetarte pomidory, dusić ok 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Cukinia zapiekana z tuńczykiem 3. Przygotowanym farszem napełnić łódeczki z cukinii
  • Cukinia zapiekana z tuńczykiem 4. Na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki pomidory i mozzarellę.
    Piec pod przykryciem ok. 35 min. w temperaturze 180*C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mozzarella Pomidor Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować