Cukinia w Panierce jak Schabowy

4.99 (180 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Najlepiej smakuje prosto z patelni jeszcze ciepła,bardzo lubię podawać ją z sosem czosnkowym,jako samodzielne danie lub przekąska.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średniej wielkości cukinia
    sól i pieprz do smaku
    szczypta curry
    mąka do obtoczenia
    1 jajko L
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (180 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Cukinia w panierce jak schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć obrać ze skórki chyba,że jest to młoda cukinia to można skórkę pozostawić.
    Pokroić na plastry 1,5-2 cm,posolić i odstawić na durszlaku,żeby puściła sok na ok.10 min.
    Po tym czasie roztrzepać na talerzyku jajko,ze szczyptą soli,pieprzu oraz curry.
    Krążki cukinii obtoczy w mące,w jajku,na końcu w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na złoto.

Porady

Podawać na ciepło np.z sosem czosnkowym,chodź sama bez niczego też jest pycha.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować