Cukinia w cieście

4.5 (172 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna, bardzo szybka w wykonaniu przekąska z udziałem cukinii.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 średnia cukinia
    wegeta
    3 plastry sera żółtego
    rozkłócone jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Cukinia w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie pociąć na 6 równych kwadratów.
  • 2. Na każdą część na środku ułożyć po połowie plastra sera żółtego.
  • 3. Cukinię umyć, przekroić na pół. Każdą połowę pokroić w grubsze słupki/ ok 3 szt./. Posypać wegetą.
  • 4. Cukinie ułożyć na żółtym serze.
  • 5. Wystające boki ciasta ponacinać pod ukosem w paseczki na kształt choinki.
  • 6. Zaplatać naprzemiennie w jodełkę.
  • 7. Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem.
  • 8. Piec w 180 stopniach ok 20min. aż się zrumieni.

Porady

Świetnie smakują na ciepło , ale i na zimno są wyśmienite.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować