Cukinia po prowansalsku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatne danie na upalne dni lub jako przystawka.

  • 20 min

Składniki:

  • masło 3 łyżki
    cukinia 3
    czosnek 2 ząbki
    cebula 1
    pomidory 3
    sól 1 łyżeczka
    trybula 1 łyżeczka
    bazylia i pieprz do smaku
    wino białe słodkie ½ szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cukinia po prowansalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1utj3tr 1. Cukinię pokroić w cienkie paski, cebulę w plasterki, pomidory pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni. Poddusić cukinię, rozgnieciony czosnek i cebulę do miękkości. Dodać pomidory i przyprawy. Wlać wino. Zmniejszyć ogień, powoli gotować do całkowitego odparowania płynu. Podawać z ryżem lub jako przystawkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować