Cukinia na słodko

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem nauczycielką i mamą trojga dzieci. Gotowanie fascynuje mnie od lat. Już w szkolepodstawowej założyłam swój pierwszy zeszyt kulinarny. Lubię też piec najróżniejsze placuszkii ciasteczka.

Składniki:

  • ● średnia cukinia
    ● 5 dag otrąb owsianych lub pszennych
    ● jajko
    ● olej lub smalec do smażenia
    ● dżem (np. truskawkowy)

Cukinia na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i obieramy
    ze skórki. Kroimy w ok. 1-cm
    plastry. Jajko rozkłócamy.
  • 2. Plastry cukinii maczamy
    najpierw w jajku, a następnie
    obtaczamy w otrębach. Smażymy
    na rozgrzanym tłuszczu
    z obu stron. Placuszki
    podajemy z dżemem.

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy