Mialam kilka oscypów z gór przywiezionych , pomyslalam ze wykorzystam go do czegoś w potrawie.
40 min
Składniki:
cukinia średniej wielkości
200 g mięsa mielonego
50 g oscypka białego (nie wędzonego)
pół cebuli małej
1 jajko
szczypta pieprzu
szczypta majeranku
szczypta chili suszonej
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
Cukinia faszerowana mięsem i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię pokroić na plastry o grubości 1,2 cm ok 6-8 szt po 3-4 na osobę, wydrążyć w plastrach gniazda nasienne.
Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko, drobno posiekaną cebuę, i oscypek, starty na tarce,
2. na desce układać wydrążone plastry cukini, nałożyć nadzienie, dobrze łyżką docisnąć i panierować w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podać z ryżem i pomidorem posypanym świeżą bazylią i natką pietruszki.
Komentarze