Cukinia faszerowana kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lekki i zdrowy obiad, pełen witamin. Danie dla wegetarian, ale miłośnicy mięsa również nim nie pogardzą.

  • 45 min

Składniki:


  • cukinia 1
    papryka czerwona 1/4
    papryka żółta 1/4
    papryka zielona 1/4
    pieczarki 4 sztuki
    kasza jaglana 1 woreczek
    natka pietruszki suszona 1 łyżeczka
    ser mozarella 1 kulka
    sól do smaku
    papryka ostra mielona

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię przekroić wzdłuż, wydrążyć środek.Lekko oprószyć solą i skropić cukinię oliwą i podpiec 1o minut w piekarniku.Warzywa pokroić drobno w kostkę. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Warzywa wraz z wydrążonym środkiem cukinii usmażyć na oliwie do miękkości.Dodać kaszę, doprawić solą, papryką i natką pietruszki.Nałożyć farsz do cukinii, położyć plasterki mozarelli i zapiec w piekarniku aż ser się roztopi.

Komentarze

Podobne przepisy