● 4 jajka
● 17 dag mąki
● 20 dag cukru
● łyżeczka pr. do piecz.
● cukier waniliowy
● 2 słoiki drylowanych wiśni
● 3 dag kakao
● krem do tortu o smaku ajerkoniaku
● 300 ml mleka do kremu
● polewa czekoladowa
Ciasto z wiśniami i kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubijamy z cukrami na puch. Mieszamy z przesianą mąką, proszkiem i kakao. Wlewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut w 170 °C. Studzimy i przekrawamy na pół.
2.Wiśnie osączamy. Krem przygotowujemy wg przepisu na op. 3/4 kremu wykładamy na ciasto. Układamy wiśnie, przykrywamy drugim plackiem. Smarujemy resztą kremu. Dekorujemy polewą.
Komentarze