Ciasto z wiśniami i kremem

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robię je od niedawna. Wszyscy się nim zajadają.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 17 dag mąki
    ● 20 dag cukru
    ● łyżeczka pr. do piecz.
    ● cukier waniliowy
    ● 2 słoiki drylowanych wiśni
    ● 3 dag kakao
    ● krem do tortu o smaku ajerkoniaku
    ● 300 ml mleka do kremu
    ● polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z wiśniami i kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrami na puch. Mieszamy z przesianą mąką, proszkiem i kakao. Wlewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut w 170 °C. Studzimy i przekrawamy na pół.
  • 2. Wiśnie osączamy. Krem przygotowujemy wg przepisu na op. 3/4 kremu wykładamy na ciasto. Układamy wiśnie, przykrywamy drugim plackiem. Smarujemy resztą kremu. Dekorujemy polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować