Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Szybkie, ucierane ciasto do zrobienia bez okazji.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Spód:
    4 szklanki mąki
    1 margaryna
    1 szklanka cukru
    2 jajka
    2 żółtka
    2 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu
    cukier waniliowy
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa budyniowa:
    2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego lub waniliowego
    1l mleka
    2 łyżki cukru

    Kruszonka:
    20 dag cukru
    20 dag masła
    40 dag mąki

    Dodatkowo:
    truskawki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z truskawkami, budyniem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem.
    Ugotować budyń i gorący wyłożyć na ciasto.
    Truskawki wyłożyć na budyń.
    Przykryć kruszonką (wszystkie składniki zagnieść palcami).
    Piec ok. 60 min. w 170°C

Porady

Forma: 25x37cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować