CIASTO Z SERKÓW Z BITĄ ŚMIETANĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

yszne, pełne pęcherzyków powietrza ciasto z serków homogenizowanych to moja propozycja na ciasto na niedzielę. Ciasto z bitą śmietaną przygotujecie bardzo szybko. Właściwie ciasto z serków z bitą śmietaną wymieszacie łyżką, jedynie śmietana wymaga użycia miksera, choć niekoniecznie, możecie ubić ją ręcznie, także można uznać je za ciasto bez użycia miksera!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego
    4 jaja
    200 g masła
    450 g mąki pszennej
    180 ml syropu klonowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki sody
    1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego
    1/2 słoiczka konfitury truskawkowej
    330 ml śmietanki 30%
    2 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Konfitury Syropy

Ciasto z serków z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy serki homogenizowane, jaja, roztopione masło, syrop klonowy oraz ekstrakt cytrynowy. W drugiej misce mieszamy mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia.

    Szybko łączymy zawartości obydwu misek i ciasto przekładamy na dużą standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto z serków homogenizowanych pieczemy przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Po upieczeniu studzimy, następnie kroimy na 2 blaty i smarujemy konfiturą, składamy.
  • 3. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Ubitą śmietanę rozsmarowujemy na cieście i posypujemy cukrem pudrem lub tak jak ja białą czekoladą z malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować