Ciasto z serków Danio

4.34 (200 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Bez użycia mąki, można zrobić znakomity biszkopt, który przełożony masą z serków Danio. Może być dekoracją na naszym świątecznym stole i nie tylko.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    • 5 opakowania budyniów waniliowych
    • 6 jajek
    • 1 szklanka cukru
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Składniki na masę:
    • 4 opakowania serków Danio
    • 500 ml śmietany 30%
    • 1 galaretka cytrynowa

    Dodatkowo:
    • 1 słoik dżemu brzoskwiniowego
Wystaw ocenę:

4.34 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Ciasto z serków danio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • białka 1. Białka ubijamy na sztywno.
  • cukier 2. Stopniowo dodajemy cukier.
  • żółtka 3. Następnie po jednym żółtku.
  • proszek 4. Budynie mieszamy z proszkiem do pieczenia.
  • budynie 5. Do masy jajecznej powoli dodajemy budynie.
  • masa 6. Ciasto wykładamy na blaszkę 25 x 36 i pieczemy ok. 40 minut w 180˚C.
  • galaretka 7. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy.
  • śmietana 8. Śmietanę ubijamy mikserem.
  • Danio 9. Do śmietany dodajemy stopniowo serki a następnie wlewamy galaretkę i jeszcze chwilę miksujemy.
  • ciasto 10. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 blaty.
  • ciasto 11. Jeden blat układamy w formie, której piekliśmy ciasto.
  • masa 12. Na ciasto wylewamy masę.
  • ciasto 13. Masę przykrywamy drugim blatem.
  • dżem 14. Wierzch ciasta smarujemy dżemem.
  • migdały 15. Na koniec posypujemy migdałami.
  • ciasto 16. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Ciasto gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować