CIASTO Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszne, wilgotne ciasto, świetnie się sprawdza przy rozmaitych owocach. Szybkie w przygotowaniu. Całość od początku pracy, do wyjęcia z piekarnika -całość trwała 60min

  • 15 min

Składniki:

  • około 1kg rabarbaru
    1/3 szkl cukru

    3 jajka
    4 łyżki mleka
    1szkl cukru
    1 i 1/2 szkl mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    5 łyżek oleju
    kruszonka:
    1/3 kostki margaryny
    1/2 szkl cukru
    1szkl mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar opłukać, obrać i pokric na kawałki ok 1,5 cm
    zasypać 1/2 szkl cukru, odstawić
  • 2. jajka, utrzec z cukrem, dodać mleko, olej i mąkę z proszkiem.


    margarynę ugnieść z cukrem i mąką
  • 3. Ciasto wylać na blaszke (26x30) wysmarowaną margaryną i wysypaną bułką tartą.
    Na ciasto wyłożyć rabarbar, a na wierzch kruszonkę
  • 4. wstawić do nagrzanego do 170st piekarnika na 45min
    po czym sprawdzić patyczkiem czy jest suchy, ewentualnie zostawić jeszcze na max. 10min w piecu.
    posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować