Ciasto z nutellą i masłem orzechowym

4.49 (150 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Ciasto czekoladowe przełożone masłem orzechowym.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    ¾ szklanki mąki
    ¾ szklanki cukru brązowego
    ½ szklanki mleka
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 jajko
    4 czubate łyżki kakao
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki sody
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    6 łyżek masła orzechowego
    7 łyżek nutelli
    orzechy do dekoracji
    czekolada do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (150 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto czekoladowe Desery

Ciasto z nutellą i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto z nutellą i masłem orzechowym 1. Wszystkie składniki na ciasto łączymy w misce i miksujemy na wysokich obrotach około 5 minut. Masę przelewamy do okrągłej formy o średnicy 21cm. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
    Po wyjęciu studzimy, przekrajamy wzdłuż. Pierwszą warstwę smarujemy masłem orzechowym. Przykładamy drugą polową ciasta, którą smarujemy nutellą. Dekorujemy pokruszonymi orzechami i wiórkami czekolady. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Masło orzechowe Nutella Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować