Ciasto z musem truskawkowym

4.5 (171 ocen)

  • 60 min

Wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących smak truskawek.

  • 60 min

Składniki:

  • * Biszkopt z 4 jaj

    * Mus truskawkowy
    - 50 g truskawek
    - 1 szklanka cukru
    - 2 budynie śmietankowe
    - 1 galaretka truskawkowa

    * Masa śmietankowa
    - 1/2 śmietany kremówki
    - 3 opakowania śmietan fix
    - cukier puder

    * Dodatkowo
    - duże opakowanie herbatników
    - 1/2 tabliczka czekolady
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 4 jaj.
  • 2. Następnie mus truskawkowy: truskawki myjemy, blenderujemy, wlewamy szklane wody, wsypujemy cukier, zagotowujemy. Budynie rozpuszczamy w szklance wody i wlewamy do gotującego się musu. Zdejmujemy z ognia i mieszając wsypujemy galaretkę. Gorącą mase wlewamy na wcześniej upieczony biszkopt. Odstawiamy do stężenia.
  • 3. Śmietane kremówke ubijamy ze śmiatan-fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Połowe masy wykładamy na mus truskawkowy, przykrywamy herbatnikami, i smarujemy pozostałą masą. Wierzch posypujemy startą czekoladą.


    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować