Ciasto z malinami, budyniem i kokosową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodkie i pyszne ciasto do codziennej kawki.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    Spód:
    4 szkl mąki
    250g margaryny
    1 szkl cukru
    2 jajka całe
    2 żółtka
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    cukier waniliowy
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa budyniowa:
    2 opak. budyniu śmietankowego
    1l mleka,
    2 łyżki cukru

    Kruszonka:
    20 dag cukru
    20 dag masła
    40 dag mąki
    kilka łyżeczek kokosu (wg upodobań)

    Dodatkowo:
    maliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z malinami, budyniem i kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną pergaminem.
    Ugotować budyń i gorący wyłożyć na ciasto.
    Malinki poukładać na budyniu.
    Przykryć kruszonką (wszystkie składniki zagnieść palcami).
    Piec ok. 50 min. w 170°C

Porady

Forma: 35x25cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować