Ciasto z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodkie cisto, które kryje w sobie kwaśne owoce. Smaczne i szybkie do zrobienia.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl. mąki
    2 jaja
    pół szkl. mleka
    10 dag. roztopionego masła
    3\4 szkl. cukru
    1 kisiel cytrynowy
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dodatkowo:
    1 szkl. oszypułkowanej czarnej porzeczki
    blaszka wysmarowana tłuszczem i osypana bułką tartą
    posypka cukrowa
    Polewa:
    10 dag. czekolady
    2 łyżki śmietanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto 1. Mąkę, jaja, mleko, masło,cukier,kisiel i proszek do pieczenia miksuję na jednolitą masę. Dodaję porzeczki, mieszam.
  • Ciasto 2. Nakładam do foremki. Piekę 1 godzinę w temp. 180 stopni. Studzę. Czekoladę roztapiam ze śmietanką i polewam ciasto. Posypuję posypką cukrowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować