Ciasto z bezą i truskawkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ciasto z truskawkami jest dla mnie znakiem, że zaraz będzie lato.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 6 białek
    ● 2,5 szkl. cukru
    ● łyżeczka pr. do piecz.
    ● 1 szkl. mąki
    ● 3 op. galaretek truskawkowych
    ● 80 dag truskawek
    ● 750 ml śmietany 30%
    ● 3 op. śmietan-fiksów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Beza

Ciasto z bezą i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka i 1,5 szkl. cukru ubijamy. Mieszając, stopniowo dodajemy przesiana mąkę, proszek i 2 łyżki wody. Ciasto przekładamy do form
    (28x40 cm) i pieczemy ok. 30 minut w 180 °C.
  • 2. Galaretki rozpuszczamy w 3 szkl. wody. Odstawiamy. Gdy zacznie tężeć, dodajemy drobno pokrojone truskawki. Śmietanę ubijamy ze śmietan-fiksami.
  • 3. Białka ubijamy z reszta cukru. Wykładamy na pergamin (28x40 cm). Pieczemy 30 minut w 150 °C.
  • 4. Na biszkopt wykładamy galaretkę, a następnie bitą śmietanę. Na wierzch kładziemy bezę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować