Ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym

4.9 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Puszyste waniliowe ciasto z kremowym czekoladowym budyniem do popołudniowej kawki.

  • 15 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - mąka - 2 szklanki
    - proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
    - masło - 0,5 kostki
    - cukier - 0,5 szklanki
    - jajka - 2 szt


    Masa budyniowa:
    - mleko - 1 l
    - budyń czekoladowy - 3 szt


    Masa serowa:
    - margaryna - 0,5 kostki
    - serki homogenizowane np. Danio - ok. 600 g
    - cukier - 0,5 szklanki
    - jajka - 3 szt
    - budyń śmietankowy - 1 op
Wystaw ocenę:

4.9 (162 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Ciasto waniliowe z budyniem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Zagniatamy mąkę przesianą z proszkiem , cukier , jajka i masło na gładkie ciasto.

    Wykładamy na dużą blachę.


    Masa budyniowa:
    Budynie gotujemy wg. przepisu na opakowaniu.

    Gorące wylewamy na ciasto.


    Masa serowa:
    Białka ubijamy z odrobiną soli.

    Margarynę ucieramy z cukrem.

    Stale ucierając dodajemy żółtka i serki homogenizowane.

    Dodajemy budyń śmietankowy a na samym końcu ubitą pianę z białek.

    Delikatnie wszystko mieszamy.

    Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu.

    Pieczemy około 40 minut w 160C.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KHWS_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować