Ciasto urodzinowe

5 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min

Zrobiłam na urodziny,wszystkim smakowało

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto orzechowe
    10 dkg orzechów włoskich
    4 jajka
    10 dkg masła
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3/4szklanki maki
    Pół szklanki cukru
    Ciasto kokosowe
    10 dkg kokosu
    4 jajka
    10 dkg masła
    3/4szklanki maki
    Pół szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczeni
    Biszkopt czekoladowy
    6 jaj
    2/3szklanki maki
    Pół szklanki kakao
    Pół szklanki cukru
    1 łyżeczka proszkudo pieczenia
    Masa jabłkowa
    1 kg jabłek
    Galaretka brzoskwiniowa
    Masa budyniowa
    1 budyń śmietankowy z cukrem
    2 szklanki mleka
    Cały mały słoik dżemu z czarnej porzeczki
    15 dkg masła
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ciasto urodzinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto orzechowe,masło utrzeć z cukrem,dodawać po jednym jajku,następnie makę wymieszana z proszkiem,wymieszać dodać zmielane orzechy wymieszać i piec 15 minut w temp.175 stopni.Ciasto kokosowe,robimy tak samo jak orzechowe.Biszkopt czekoladowy,białka ubić z cukrem,dodać żłtka dalej ubija,wymieszać kakao z maka i proszkiem,wsypać do ciasta delikatnie wymieszać,piec 20 minut w temp.200 stopni.Masa jabłkowa,jabłka obrać zetrzeć na tarce i usmażyć,pod koniec smażenia wsypa galaretkę smażyć jeszcze chwilkę i odstawić.Masa budyniowa,z 2 szklanek mleka ugotować budyń,gdy wystygnie utrzeć z masłem i dżemem,przekładać placki.Ciasto orzechowe,masa jabłkowa,ciasto kokosowe,masa budyniowa,biszkopt,opsypać pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować