Ciasto ucierane z rabarbarem pod kokosową kruszonka

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sezon na rabarbar uważam za rozpoczęty. Słodkie, wilgotne poprostu rozpływa się w ustach.Ciasto przygotowałam w brytwance 30cm x 20cm. o wymiarach

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    * 200 g mąki
    * 4 jajka
    *160 g cukru
    *szczypta soli
    *50 gram mąki ziemniaczanej
    * łyżeczka proszku do pieczenia
    *300 gram rabarbaru
    *300 gram truskawek

    Kruszonka:

    *pół kostki margaryny
    *4 łyżki cukru
    *7 łyżek mąki
    *7 łyżek wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto ucierane z rabarbarem pod kokosową kruszonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki należy rozetrzeć dłońmi do uzyskania kruszonki.

    Przed przystąpieniem przygotowania ciasta należy pamiętać, aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.
    Masło ucieramy na jasną i puszystą masę. Stopniowo dodajemy cukier oraz szczyptę soli dalej ucierając.Wbijać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Dodać przesiane suche składniki i wymieszać szpatułką na jednolitą masę.
  • 2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć gotowe ciasto i wyrównać.Na ciasto wyłożyć owoce obtoczone w cukrze. posypać kruszonką. Piec 45 minut w temperaturze 175 *C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować