Ciasto Truskawkowa fantazja na zimno

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto na zimno przygotowane na pożegnanie sezonu truskawkowego i powitanie upalnych dni.

Składniki:

  • 1 1/2 l truskawek
    250 ml śmietany 36 %
    4 łyżki cukru pudru
    cukier kilka łyżek
    50 g żelatyna
    2 opakowania biszkoptów
    1 sernik na zimno
    1/2 l mleka
    2 galaretki truskawkowe z pianką
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto truskawkowa fantazja na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Truskawki obieramy, myjemy i ucieramy blenderem wraz z cukrem. Do truskawek dodajemy ubitą śmietanę wszystko razem miksujemy do połączenia. Żelatynę rozrabiamy w 200 ml wrzątku. Studzimy i dodajemy do truskawek. Mieszamy do połączenia. Blaszkę wyłożoną folią spożywczą wykładamy biszkoptami. Kilka powinno nam zostać. Na biszkopty wylewamy tężejącą masę truskawkową i wciskamy w nią pozostałe biszkopty. Odkładamy do całkowitego stężenia do lodówki. Sernik na zimno miksujemy z 1/2 l mleka aż zgęstnieje - wykładamy go na warstwę truskawkową Galaretki rozrabiamy w 600 ml wrzątku i studzimy od czasu do czasu ją mieszając. Gdy zaczną tężeć wylewamy ją na warstwę sernika. Deser dowolnie dekorujemy. Ciasto najlepiej schłodzić przez noc w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować