Ciasto toffi

4.49 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Ciasto bez pieczenia z masą toffi, posypane migdałami, uwielbiam to ciacho

  • 20 min

Składniki:

  • 6 paczek herbatników zwykłych (lub krakersy)
    1 litr mleka
    1 cukier waniliowy
    3/4 szkl. cukru
    1 budyń śmietankowy bez cukru
    1 szkl. mąki pszennej
    1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    1/2 l śmietanki 30%
    3 łyżeczki żelatyny
    kostka masła
    10 dag płatków migdałowych
    puszka mleka skondensowanego gotowego+masło do mleka
Wystaw ocenę:

4.49 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Toffi Herbaty Ciasto

Ciasto toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto toffi z herbatnikami 1. Do 1 i 1/2 szkl. mleka dodać obie mąki, budyń i jajko, roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, do gotującego się mleka wlać roztrzepane jajko z mąką i ugotować budyń, przestudzić i zmiksować z masłem.

    Przyrumienić na patelni płatki migdałowe
  • Ciasto toffi z herbatnikami 2. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. wody, ubić śmietankę( można dodać trochę cukru pudru do smaku) i dodać żelatynę.

    Zmiksować mleko skondensowane z masłem. Dno blaszki wyłożyć herbatnikami
  • Ciasto toffi z herbatnikami 3. Na herbatniki masa budyniowa, herbatniki, masa toffi, herbatniki, bita śmietana. Posypać płatkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować