Ciasto Toffi

4.5 (171 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Ciasto jest szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 3 duże paczki krakersów
    1 puszka mleka skondensowanego
    1 krem karpatka (duża porcja na 1/2 l mleka)
    1/2 l mleka
    1 margaryna
    1/2 l śmietany decor up
    1 gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw gotujemy krem karpatka. Z 1/2 l zimnego mleka odlewamy 1 szklankę i rozpuszczamy w niej proszek. Pozostałą część mleka gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony roztwór i mieszamy. Następnie czekamy aż ostygnie.
  • 2. Po ostygnięciu miksujemy kostkę margaryny dodając stopniowo krem karpatka. Blache wykładamy krakersami. Na to kładziemy sporządzony krem. Znów krakersy. Następnie mleko skondensowane. Kładziemy na 15 minut do lodówki.
  • 3. W tym czasie ubijamy śmietanę. Po ubiciu wykładamy na wierzch ciasta.
    Posypujemy gorzką czekoladą.
    Smacznego.!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować