Ciasto jest szybkie w przygotowaniu, a zarazem bardzo smaczne.
1 godz. 15 min
Składniki:
3 duże paczki krakersów
1 puszka mleka skondensowanego
1 krem karpatka (duża porcja na 1/2 l mleka)
1/2 l mleka
1 margaryna
1/2 l śmietany decor up
1 gorzka czekolada
1.Najpierw gotujemy krem karpatka. Z 1/2 l zimnego mleka odlewamy 1 szklankę i rozpuszczamy w niej proszek. Pozostałą część mleka gotujemy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony roztwór i mieszamy. Następnie czekamy aż ostygnie.
2.Po ostygnięciu miksujemy kostkę margaryny dodając stopniowo krem karpatka. Blache wykładamy krakersami. Na to kładziemy sporządzony krem. Znów krakersy. Następnie mleko skondensowane. Kładziemy na 15 minut do lodówki.
3.W tym czasie ubijamy śmietanę. Po ubiciu wykładamy na wierzch ciasta.
Posypujemy gorzką czekoladą.
Smacznego.!
Komentarze