Składniki:
• 1kg twarogu sernikowego, zmielonego (może być z wiaderka)
• 1 łyżki cukru pudru
• 4 Śnieżki (bita śmietana w proszku)
• 2 szkl mleka
• 4galaretki (u mnie agrestowe, mogą być również cytrynowe)
• 750 ml wrzącej wody
• Herbatniki
• Tarta czekolada
Ciasto śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki rozpuścić w wrzącej wodzie, odstawić do wystudzenia.
2.Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser, krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując, aż składniki się połączą.
3.Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki. Wierzch posypac tartą czekoladą. Schłodzić w lodówce.
Komentarze