Ciasto snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Dodać to do ubitej masy i mieszać łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wstawić do rozgrzanego piekarnika do tem. 180 stopni na 35 min.
2. Margarynę, mleko, cukier i kakao zagotować w garnku. Zdjąć z ognia i dodać mleko w proszku. Część orzechów zmielić blenderem i dodać do masy dodając kilka całych orzechów.
3. Biszkopt przekroić. Wysmarować masą i nałożyć górną część biszkoptu. Czekoladę rozpuścić w rondlu i wylać na wierzch ciasta. Rozsmarować i posypać orzechami. Wstawić do lodówki by masa zastygła.
Porady
Do czekolady można dodać 2 łyżki śmietany 30% by czekolada była bardziej kremowa i łatwiej się rozsmarowywała na cieście.
Komentarze