1.Biszkopt:
Białka jajek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, wymieszać z żółtkami, aromatem (ja dałam cytrynowy) i olejem.
Następnie małymi porcjami dodawać mąkę i cały czas mieszać.
Biszkopt piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180' przez 25-30minut.
2.Masa Shrek'a I:
Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki napoju.
Resztę Pysia zagotować.
Dodać budynie i jeszcze raz zagotować.
Gorącą masę rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie.
3.Masa Shrek'a II:
Jedną galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody.
Pozostawić do lekkiego stężenia.
Ubić śmietanę. Pod koniec powoli wlewać galaretkę i ubijać. Wyłożyć na masę budyniową.
Na masie śmietanowej ułożyć Delicje.
4.Dwie galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody i pozostawić aby lekko stężały. Następnie wylać na ułożone delicje.
5.Placek wstawić do lodówki lub trzymać w chłodnym miejscu.
SMACZNEGO! :)
Porady
galaretkę do bitej śmietany można przygotować po włożeniu ciasta biszkoptowego do piekarnika :D
Komentarze