1.Przygotowujemy biszkopt. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier aż powstanie beza. Dodajemy żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy odrobinę barwnika. Wylewamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy 40 nim ok w 180 stopni.
Kubusia gotujemy dodajemy budynie rozrobione w pół szklanki wody. Gotujemy.Lekko przestudzone wylewamy na biszkopt. Układamy delicje.
2.Ubijamy śmietankę na sztywno. Jedną galaretke rozpuszczamy w pół szklanki wody. A pozostałe dwie w dwóch szklankach wody. Gdy galaretka rozpuszczona w pół szklanki wody przestygnie zmieszać z ubita śmietanka i wylać na ciasto. Gdy pozostałe galaretki zaczną tężeć wylać na masę śmietanową. Posypac migdałami.
Komentarze