Ciasto serowo-piernikowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodkości bez wyrzutów sumienia :)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    4 jajka
    250 g mąki
    200 g powideł śliwkowych
    1/2 szklanki erytrytolu
    1 szklanka jogurtu naturalnego
    1 łyżka przyprawy do piernika
    po pół łyżeczki proszku do pieczenia i sody
    ser:
    2 kostki chudego twarogu
    2 jajka
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki eytrytolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Ciasto serowo-piernikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jaj ubić na sztywno ze słodzidłem, a następnie zmiksować na mniejszych obrotach z pozostałymi składnikami. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Ser najpierw utrzeć blenderem na gładką masę, a następnie dodać żółtka i zmiksować. Białka ubić na sztywno ze słodzidłem i wymieszać z serem i mąką ziemniaczaną. Mase serową wylać na masę piernikową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 50 minut, u mnie najpierw góra-dół, a następnie termoobieg. Wystudzić w uchylonym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować