Ciasto „salceson” z owocami

4.5 (166 ocen)

Kolejne ciasto z serii łatwych i smacznych.

Składniki:

  • - 3 jajka;
    - 1 i 1/2 szklanki mąki;
    - 1/2 szklanki oleju rzepakowego;
    - 1/2 szklanki drobnego cukru;
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
    - 2 łyżki kakao;
    - 1 łyżeczka cynamonu;
    - szczypta soli;
    - 1 jabłko;
    - 2 brzoskwinie;
    - kilka truskawek.
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto „salceson” z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia.
    Owoce pokrój w kostkę.
    Jajka ze szczyptą soli oraz cukrem, ubij na puszystą masę. Nie przerywając miksowania strużką wlej olej. Następnie dodaj przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao. Całość wymieszaj. Kolejno dodaj owoce i połącz z ciastem. Gotowe ciasto przełóż do torownicy i wyrównaj.
    Piecz w temperaturze 180ºC przez około 40-45 minut, do tak zwanego „suchego patyczka”. Po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować