Ciasto salceson (rolada waflowa)

3.4 (5 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przepyszne ciasto na zimno. Smak dzieciństwa.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli tortowych, kwadratowych,
    250 g masła,
    3 łyżki kakao,
    1/4 szklanki cukru,
    250 g herbatników,
    1 galaretka cytrynowa,
    200 ml gorącej wody,
    pół szklanki orzechów,
    pół szklanki rodzynek.
Wystaw ocenę:

3.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Wędliny

Ciasto salceson (rolada waflowa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie ściereczki mocno zwilżamy. Przykrywamy wafle do momentu aż zmiękną.

    Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wody.
    Masło rozpuszczamy, dodajemy kakao, cukier i lekko rozkruszone herbatniki.
    Łączymy z galaretkę i dodajemy ulubione orzechy i bakalie.
    Gęstą masę wykładamy równomiernie na wafle.
    Zwijamy dość sztywno i zawijamy w folię spożywczą.
    Wkladamy do lodówki na minimum 2 godziny, najlepiej na całą noc.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy dodać dowolne bakalie, orzechy i cukierki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować