Ciasto salceson - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przepis na ciasto ciemne:
Wszystkie składniki ubić.
Przepis na ciasto jasne:
Margarynę roztopić z cukrem, dodać mąkę i wymieszać na kruszonkę. Wystudzić i lekko wymieszać z ciastem ciemnym. Piec 30 minut w temperaturze 180
Upiec i przekroić na pół.
2.Przepis na biszkopt:
Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać. Upiec. Wykroić w nim dziurki kieliszkiem. Do dziurek wlać kolorowe krzepnące galaretki.
3.Przepis na masę karpatkową:
1 szklankę mleka ugotować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę rozrobić w drugiej szklance mleka i wlać do gotującego się mleka z cukrem. Gdy masa wystygnie dodać margarynę.
4.Przkładanie ciasta:
Ciasto ciemne - masa karpatkowa - biszkopt z galaretkami - masa karpatkowa - ciasto ciemne - na koniec polewa
Komentarze