Ciasto ryżowe z jabłkami

4.48 (178 ocen)

Ciasto jest z ryżem ale smakiem przypomina sernik - polecam

Składniki:


  • 4 jajka
    1/2 szk cukru
    16 g cukru waniliowego
    1/2 szk oleju
    2 łyżki jogurtu śródziemnomorskiego
    3/4 szk mąki pszennej typ 500
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 szk ugotowanego na sypko ryżu
    5 jabłek ( średnich )
    cukier puder do posypania

Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto ryżowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbić jajka, wsypać oba cukry i ubijać mikserem do białości. Dodać jogurt, wymieszać, wlać olej i dalej chwilę ubijać a potem przesiać do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Następnie dodać zimny i sypki ryż i już łyżką wymieszać ciasto z ryżem.
  • 2. Jabłka umyć, obrać i pokroić w sporą kostkę, dodać do ciasta i wymieszać. Wszystko przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 45-50 minut. Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować