Ciasto pyszniak siostry anastazji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubijamy białka na sztywno z cukrem. Wlewamy żółtka, wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Pieczemy w 180 stopniach, przez ok. 20-25 minut.
Ciasto kokosowo - makowe:
Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, proszek do pieczenia. Lekko mieszamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 180 stopni, przez ok. 25 minut.
Krem:
Do wysokiego naczynia wlewamy szklankę mleka. Wsypujemy cukier, cukier waniliowy, mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Wbijamy jajko i wlewamy żółtka. Miksujemy, aby nie było grudek. Pozostałe mleko zagotowujemy. Wlewamy do niego zmiksowane składniki i gotujemy jak budyń. Studzimy. Masło ucieramy i partiami dodajemy przestudzony budyń.
Komentarze